Preskoči
Premijera Agust D D-Day koncert filma u Srbiji

Premijera Agust D D-Day koncert filma u Srbiji

Dugo isčekivani Agust D TOUR „D-DAY The Movie” je stigao u naše bioskope! 

Koncertni film se kod nas prikazivao 10. i 13. aprila u Cineplexx bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Projekcija je trajala sat vremena i 24 minuta i film je savršeno preneo atmosferu i emocije sa koncerata.

Izvor: Tijana L.

Kao veliko finale svetske turneje, SUGA: Agust D TOUR D-DAY THE FINAL označio je kulminaciju od čak 25 koncerata održanih u 10 gradova, koji su okupili ukupno oko 290.000 gledalaca tokom celog trajanja turneje. 

Izvor: Marija M.

Kako je sve počelo?

Min Yoongi, poznatiji kao SUGA iz kpop grupe BTS, je od septembra 2023. godine u vojsci, koja je obavezna za sve muškarce iz Južne Koreje. Ove godine je HYBE Entertainment objavio specijalnu poruku, u kojoj SUGA najavljuje neočekivani film projekat.

„Prošlo je dosta vremena od kad sam bio aktivan. Vratio sam se sa video snimkom da podelim neke veoma posebne vesti sa našim dragim fanovima (ARMY)”, započinje SUGA. 

Video najava koncert filma (Izvor: Youtube/BANGTAN TV)

„Sećate li se SUGA Agust D turneje D-Day...finala moje solo turneje prošlog leta? Turneja D-Day je bila toliko značajna jer je ispričala priču o mom putovanju i kao SUGA i kao Agust D umetnika. Emocije koje sam osetio tokom finala su i dalje tako žive i prisutne, jer je to bio poslednji koncert turneje. I sada, baš tog dana D, poslednji koncert će biti pušten u bioskopima širom sveta!” 

(što je definitivno bilo, premission to celebrate!)

„Veoma sam srećan, ponosan i uzbuđen” istakao je SUGA u svom obraćanju o najavi predstojećeg koncertnog filma. Završio je pomenuto obraćanje, rečima „Nadam se da ćete uživati onoliko koliko je meni koncert značio.”

Izvor: Allkpop

Koncerti su se originalno održali u gradovima u Americi, kao što su: Njujork, Njuark, Rouzmont, Los Anđeles, Oukland, ali i u Aziji, kao što su: Džakarta, Kanagva, Bangkok, Singapur, i na kraju Seul. 

Pored neverovatnog nastupa i eksplozivne energije, SUGA nas je iznenadio i duetima sa članovima iz svoje grupe: RM-om, Jimin-om i Jungkook-om.

Suga i Jungkook nakon zajedničnog nastupa na D-Day koncertu u Seulu (Izvor: Twitter/@bts_bighit)

Setlist za D-Day turneju je sadržao neke od njegovih najpoznatijih pesama, kao što su Haegeum, Daechwita i Agust D.

Tokom turneje je nastupao sa svim pesmama sa D-DAY albuma, kao i sa nekim iz D-2 Mixtape-a. Takođe, SUGA je izveo numeru Trivia: Seesaw, njegovu solo pesmu sa BTS Love Yourself: Answer albuma, a zatim UGH! i Interlude: Shadow sa Map of the Soul: 7 albuma

SUGA u spotu za pesmu Daechwita (Izvor: HYBE Entertainment)

Give it to me, Cypher pt. 3: Killer, Cypher pt.4, Ddaeng, Intro: Nevermind i The Last su takođe deo setlist-a D-Day turneje. 

SUGA je izvanredan izvođač tj. performer, a čak se i preko ekrana mogla osetiti neverovatna atmosfera. U njegovom glasu se jasno mogla prepoznati emocija koju je preneo na celu publiku. 

U kadrovima gde su prikazani fanovi koji su bili na koncertu, na njihovim licima se moglo videti koliko uživaju, te koliko je koncert neverovatan i poseban. 

„Kada sam stigla ispred bioskopa, bila sam iznenađena time koliko BTS Army fanova zapravo ima u Srbiji, jer se preko interneta to ne može videti. Svi su bili obučeni u crno-belu kombinaciju, nosili lightstickove... Stvarno sam se osetila prijatno i bilo mi je toplo oko srca.” - Aleksandra Ć.

BTS fanovi pred premijeru filma u Srbiji (Izvor: Marija M., Anastasija K., Jovana Đ., Andrea, Aleksandra Ć., Jelena J., Ljiljana P.)

Lightstick-ovi su sijali ujednačeno i zajedno sa Yoongijem koji nastupa, stvarajući predivan prizor i za nas koji gledamo koncert preko velikog platna. 

BTS lightstick-ovi na premijeri filma (Izvor: Tamara J.)

Neki fanovi su tokom premijere pravili i besplatno delili poklončiće u vidu freebies kartica, a čak i mandarina!

Izvor: Lana V.

SUGA je imao mnogo interakcija sa publikom, sjajnu energiju i tačno se moglo videti da uživa u tome što radi, i to je ono što ga čini izuzetnim umetnikom. 

Utisci gledalaca

„Film sam gledala sa sestrom, koja takođe obožava BTS i drago mi je što sam sa njom mogla da podelim ovo nezaboravno iskustvo. Yoongi je sjajan kompozitor, jedan od najboljih repera današnjice i energiju koju je stvorio na koncertu je mogla da se oseti i u sali. Divno je bilo što smo svi zajedno pevali i stvorili atmosferu kao da smo zaista na koncertu.” - Tijana L.

„Za mene, ovaj film/koncert prevazilazi sam kpop događaj. To je remek-delo, spoj umetnosti i koncepta koji pomera tradicionalne žanrovske graniceSuga nije samo reper, plesač, pevač, član BTS-a ili muzičar, on je umetnik u pravom smislu te reči.” - Marija M.

„Koncert je bio savršen! Toliko truda je Yoongi uložio u ovaj koncert i svu svoju energiju. Amygdala je bila veoma emotivna za mene, a i za druge definitivno. Scenski nastup je bio vrhunski odrađen i plesači su bili jako dobri sa mnogo energije.” - Lana S.

Čak iako za sada kpop idoli ne dolaze u Srbiju da održe koncerte, gledanje istih tih koncerata u bioskopima može odlično da prenese atmosferu i samim tim pruži užitak fanovima!

Vlog sa filma možete pogledati ovde.

Korpa 0

Korpa je trenutno prazna

Započni kupovinu